
de beek: een voedselbewegingscollectief dat doet wat het denkt
In een wereld waar supermarkten de norm zijn en wegwerpcultuur hoogtij viert, is er een plek die het anders aanpakt. de beek, een werkplaats rond duurzaam voedsel, toont hoe het wél kan. Samen met jou.
De beek is een stadskeuken opgericht in juni 2010, een werkplaats rond duurzaam voedsel, op zoek naar alternatieven voor de supermarkt en de wegwerpcultuur.
We zijn ervan overtuigd dat de vegetarische keuken een belangrijke schakel is in een toekomstbestendige wereld. We geloven dat ontmoeting de beste manier is naar verbinding en verbinding een voorwaarde is naar creatieve, gedragen oplossingen voor een langdurige welvaart.
We serveren elke week op zaterdag een vegetarisch driegangenmenu met lokaal geoogste groenten en enkel duurzame ingrediënten. We organiseren inmaakdagen, teambuildings en een paar keer per jaar een kledingruil.
We delen onze keuken en eetzaal met de inwoners van de Stad Antwerpen, verschillende scholen, organisaties en zelfstandige ondernemers voor familie- en personeelsfeestjes, kookworkshops, benefiets of vergaderingen.
De beek werkt volgens het principe van vrije bijdrage. Dit betekent dat je zelf de prijs bepaalt voor het eten of de activiteit. Je bepaalt dus zelf wat jij een rechtvaardige prijs vindt, en dit in overeenstemming met wat je portemonnee toelaat. Met je vrije bijdrage steun je de werking en het voortbestaan van de beek.